O πίνακας είναι της ζωγράφου Μαρίας Καζάζη

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010



ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΖΑΖΗ

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου -Ευταξία ,συνεχίζοντας το πρόγραμμα προβολής του έργου των καλλιτεχνών που συμβάλλουν στον πολιτισμό και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, παρουσιάζει τη ζωγράφο Μαρία Καζάζη.
Κατάγεται από τη Μήθυμνα της Λέσβου, γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα.
Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε πολλά μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό , με μεγάλη επιτυχία .Έργα της βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , στην Αγροτική τράπεζα, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Δημαρχείο Μηθύμνης ,στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και σε πολλές ιδιωτικές Συλλογές.
Τα έργα που παρουσιάζονται στο Μουσείο της πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου -Ευταξία ,από την 1η Δεκεμβρίου 2010 ως τις 30 Ιανουαρίου 2011,διακρίνονται για το διάλογο του ανθρώπου με τη φύση.
Εντυπωσιάζει ο ευρηματικός τρόπος ,με τον οποίο επιτυγχάνεται ο προβληματισμός του ανθρώπου για το μέλλον, όπως στον πίνακα με την έφηβο στα βράχια της ακρογιαλιάς, με το κινητό στο χέρι και τα βαμμένα νύχια στο χρώμα της θάλασσας,του ουρανού και του μπλουτζίν. Η απόλυτη αντίθεση .Από τη μια, η μοναχική φιγούρα της νεαρής κοπέλας ,με το μοντέρνο ντύσιμο και τη σύγχρονη τεχνολογία και από την άλλη ,η πλημμυρισμένη από χρώματα φύση που εκφράζει την αρμονία και την ηρεμία.

Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη
Διευθύντρια
του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών
Ιδρύματος Βούρου - Ευταξία


Πολλά από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση στολίζουν το ΜΠΛΕ ΒΕΛΟΥΔΟ εδώ και πολύ καιρό .
Ευχαριστώ την δασκάλα και αγαπημένη μου φίλη Μαρία Καζάζη για την τιμή που μου έκανε.
Αν ζητούσαν την γνώμη μου για την συγκεκριμένη έκθεση...η απάντηση μου θα ήταν
ότι πρόκειται για την μαγεία της ποίησης δοσμένη με χρώματα !!!!!!!

Βάσω Μπρατάκη

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις